Zelf kruidenboter maken
Is lekker… met home made kruidenboter
Natuurlijk kennen we allemaal de klassieke combinatie tussen stokbrood en kruidenboter. Eigenlijk ALTIJD goed.. dus daarom is zijn we voor jou opzoek gegaan naar dé lekkerste combinaties voor jou home made kruidenboter. Het voordeel van home made kruidenboter is dat je ze precies zo kunt maken als je zelf het lekkerst vindt. Voel je daarom ook vrij om onze recepten iets aan te passen, zodat jij kunt genieten van jou favoriete smaken.
We vinden het ook heel leuk als je een variatie met ons deelt via social media.
Italiaanse kruidenboter
Dit heb je nodig:
100 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
2 tenen knoflook
½ el verse rozemarijn
½ el verse tijm
½ el verse bieslook
Zout en peper
Huishoudfolie
Zo maak je het:
Snijdt de kruiden en de knoflook fijn. En mix deze door de zachte boter, gebruik een handmixer voor een luchtiger mengsel. Maar met een vork kun je het ook prima mengen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Leg een stuk huishoudfolie op het keukenblad en doe daar de boter op. Rol de boter in de folie tot een cilinder. Draai de uiteinden goed vast en laat de boter afkoelen in de koelkast tot hij stevig aanvoelt.
Deze kruidenboter is heerlijk op ons WALNOOT desemstokbrood.
Zongedroogde tomaten kruidenboter
Dit heb je nodig:
75 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
1 tenen knoflook
2 el verse zongedroogde tomaatjes in olie
1 el verse basilicum
Zwarte peper
Zeezout
Huishoudfolie
Zo maak je het:
Snijdt de kruiden, de tomaatjes en de knoflook fijn. En mix deze door de zachte boter, gebruik een handmixer voor een luchtiger mengsel. Maar met een vork kun je het ook prima mengen. Voeg de zwarte peper en het zout naar smaak toe.
Leg een stuk huishoudfolie op het keukenblad en doe daar de boter op. Rol de boter in de folie tot een cilinder. Draai de uiteinden goed vast en laat de boter afkoelen in de koelkast tot hij stevig aanvoelt.
Combineer deze kruidenboter met ons pikante stokbrood en u heeft een ware traktatie.