De Zeeuwse specialiteit: Zeeuwse bolussen

Een lekkernij waar je niet omheen kunt als je in Zeeland bent, de Zeeuwse bolus. De Zeeuwse bolus wordt gemaakt van wit brooddeeg met kaneel en bruine suiker. En natuurlijk nog wat unieke ingrediënten maar die zijn geheim.

Het witte deeg wordt in lange strengen door de bruine suiker heen gerold zodat de suiker helemaal rondom het witte deeg heen zit. Vervolgens worden ze opgerold tot een Zeeuwse bolus. De bolus wordt opgerold volgens een speciale manier zodat hij mooi rond wordt.

Onze bakkers hebben zoveel handigheid in de techniek dat ze supersnel de bolussen kunnen vormen. Dat doet niemand ze na!

Onze zeeuwse bolussen kun je kopen in de bakkerswinkels in Goes, Middelburg en Zierikzee. In Goes hebben wij twee bakkerswinkels eentje aan de opril grote markt en eentje aan de oostsingel. In Middelburg vind je onze bakkerswinkel in de langeviele. En in Zierikzee zijn we te vinden met onze bakkerswinkel aan de Schuithaven.

Elke dag bakken wij verse Zeeuwse bolussen. Als deze gebakken zijn ruikt het heerlijk in de bakkerij! Voor de geur alleen al moet je echt bolussen proeven!

Extra lekker is het wanneer je de bolus na het bakken opensnijdt en vult met Zwitserse room. Een bolus met room is het allerlekkerste en dit moet je echt proberen!