Recept : Olijven Crostini

Is lekker.. als crostini

Olijven crostini met fétakaas

Het desembrood van besteldesembrood.nl is een uitstekende basis voor de lekkerste hapjes. Het hartige desembrood geeft net wat meer smaak en textuur dan een gewoon wit stokbrood. Probeer dus deze heerlijke crostini’s gemaakt met het olijvenbrood van besteldesembrood.nl eens.

Een crostini is een Italiaanse lekkernij gebaseerd op geroosterde boterhammetjes. Besteldesembrood.nl heeft een heerlijke variatie op deze lekkernij bedacht. Namelijk een olijven crostini. Je kunt de crostini serveren als amuse voor het diner maar ze zijn ook heerlijk bij de borrel wat later op de avond.

Dit heb je nodig voor 15 crostini’s:

1 olijven brood van besteldesembrood.nl

4 el Olijfolie om de crostini’s in te smeren.

150 gr. Gemengde olijven

4 el roomkaas

30 gr. Fétakaas

3 takjes verse basilicum

Zeezout

Zo maak je het:

Laat de oven opwarmen tot 220 °C. Snijdt het ongebakken   brood in gelijke plakjes van ongeveer 2 cm. Dip de broodjes aan twee zijden in de olijf olie en bestrooi met zeezout. Leg de plakjes op een oven rooster en bak ze nog 8 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Meng de roomkaas met de fetakaas. Hak de olijven grof en snijd de basilicum in reepjes.

Verdeel het fetakaas mengsel over de crostini. Maak de crostini af met het olijvenmengel en de basilicum.

Eet smakelijk!

DMARC